Goud voor Luc op NJK in Amsterdam

goud_medailleverslag van het NJK in Amsterdam; met dank aan Cees Veerman.

Zaterdag 1 februari – middagsessie

Opnieuw een middag om niet te vergeten. Luc Kroon startte namens Ed-Vo op de 100 meter rugslag en wist met een formidabel nieuw PR van ruim 2 seconden de winnende tijd te zwemmen bij de junioren 1 van 1.07,59. Goud en dus Nederlands kampioen!!!!!!!!!!

Danique Bernard was vervolgens aan de beurt op de 200 meter vrije slag. Zij wist haar persoonlijke beste tijd met maar liefst 7 seconden te verbeteren naar een prachtige tijd van 2.24,97. En alsof de koek nog niet op was zwom Sterre Veerman in haar 200 meter vrije slag naar een tijd van 2.40,47. Deze tijd betekende een verbetering van haar eigen Nederlandse record met precies 13 seconden. Deze tijd was goed voor een derde plaats en dus voor de derde keer brons voor Sterre.

Op de 200 meter wisselslag wist Danique vervolgens nog eens uit te halen door een prachtige PR van weer bijna 7 seconden, waarmee haar eindtijd uitkwam op 2.48,71. Het slotwoord was aan Sterre Veerman die in haar 200 meter wissel op weg leek naar een prachtig nieuw Nederlands record, maar helaas voor Sterre werd een foutief keerpunt haar fataal. Een diskwalificatie met de nodige teleurstelling. Maar Sterre zou Sterre niet zij als zij morgen op de laatste twee afstanden weer iets moois in petto heeft.

Naast Sterre komen morgen Luc Kroon, Danique Bernard en Kim Groeneveld nog in actie. De tussenbalans na twee dagen NJK: 2 x Goud, 1 x Zilver en 4 x Brons.

Meer informatie
uitslagen en startlijsten (wordt steeds vernieuwd)
deelnemerslijst en programma