Weer Goud voor EdVo op NJK in Amsterdam

goud_medailleverslag van het NJK in Amsterdam; met dank aan Cees Veerman.

Zondag 2 februari – ochtendsessie

Dat de vermoeidheid bij onze NJK-gangers na twee volle dagen van zwemmen een rol gaat spelen bleek vanmorgen.

Sterre Veerman verscheen als eerste aan de start op de 100 meter schoolslag. Op deze voor haar niet favoriete afstand wilde zij graag een nieuw Nederlands record zwemmen en dat leek ook te gaan lukken. In een tijd van 1.49,00 tikte zij aan en dat betekende een verbetering van haar record met 3 seconden. Maar na afloop was de teleurstelling groot want de jury oordeelde dat Sterre haar beenslag niet goed had uitgevoerd met een diskwalificatie tot gevolg.

Luc Kroon verscheen als tweede Ed-Vo zwemmer aan de start op de 100 meter vrije slag junioren 1. De snit van gisteren, toen hij op de 100 meter rugslag de eerste plaats behaalde, was nu niet meer volledig aanwezig. Toch wist Luc net onder zijn oude tijd van 1.03,35 te blijven door in een tijd van 1.03,28 aan te tikken.

Zondag 2 februari – middagsessie

Het NJK is ten einde maar ook op de slotmiddag van zondag is er weer geweldig gepresteerd. Om te beginnen met Danique Bernard die uitkwam op de 100 meter vrije slag junioren 1. In de laatste serie van haar programma startte zij in baan 1. Tot halverwege de wedstrijd ging het gelijk op, maar in de tweede helft nam Danique afstand. Op wilskracht bleef zij ook de laatste meters overeind en verraste vervolgens iedereen door als eerste aan te tikken in een tijd van 1.03,05. Een verbetering van haar persoonlijke tijd met bijna 3 seconden. En dus Nederlands kampioen!!!!!

Meteen na deze race was het de beurt aan Kim Groeneveld. Kim leek op weg naar een mooie tijd, maar bij het laatste keerpunt maakte zij een klein foutje waardoor zij uiteindelijk net boven haar persoonlijk record uitkwam.

Het slotwoord was voor Sterre. Getergd door haar twee vorige diskwalificaties zwom zij in haar 100 meter vrije slag naar een nieuw nationaal record van 1.10,46. Een verbetering van haar oude toptijd van maar liefst 3,5 seconden. De tijd bleek op basis van de IPC-puntentabel net niet genoeg voor een podiumplaats: een vierde plaats was het uiteindelijke resultaat.

De balans na drie dagen NJK is natuurlijk fantastisch: 3 x Goud, 1 x Zilver en 4 x Brons!!!!
In totaal werden door de vijf zwemmers van Ed-Vo 15 persoonlijke records gezwommen, waaronder 6 Nederlandse records gehandicapten!!!!!

 

Meer informatie
uitslagen en startlijsten (wordt steeds vernieuwd)
deelnemerslijst en programma