Goud voor Danique op NJK in Amsterdam

goud_medailleverslag van het NJK in Amsterdam; met dank aan Cees Veerman.

Zaterdag 1 februari – ochtendsessie

De zaterdagochtendsessie van het NJK heeft net als gisteren fantastische resultaten opgeleverd.

De bronzen medaille gisteren van Danique Bernard gisteren op de 200 meter rugslag smaakte klaarblijkelijk naar meer. Als eerste zwemmer namens Ed-Vo op de 100 meter rugslag verbaasde zij vriend en vijand door naar een fantastische tijd van 1.11.26 te zwemmen, een verbetering van maar liefst 4,5 seconde. Maar het mooiste was dat deze tijd ook de winnende tijd was en dat betekende voor Danique een gouden medaille en dus Nederlands kampioen junioren 1 rugslag 100 meter!!!!!!!!!!!!!

Sterre Veerman was vervolgens aan de beurt bij de gehandicapten. De prestatie van Danique gaf haar ook vleugels want met een tijd van 1.20.24 verbeterde zij haar eigen nationale record met ruim 3,5 seconden en dus een nieuw Nederlands record gehandicapten. Was haar tijd gisteren nog net niet genoeg voor een derde plaats op de 50 m vrije slag, dit keer sloeg de weegschaal van de IPC-puntentabel wel naar de goede kant en veroverde Sterre tevens de bronzen medaille op de 100 m rugslag!!!!!!!!

Als derde zwemmer namens Ed-Vo verscheen Mike Schilder aan de start van de 200 m vrije slag jongens junioren 2. Mike had een inschrijftijd van 2.19.,27 welke tijd hij twee weken geleden tijdens limietwedstrijden in Leiden had gezwommen. Vandaag wist hij deze tijd met maar liefst 3,5 seconden te verbeteren tot 2.15,85. Een geweldige PR!!!!

Al met al weer prachtige resultaten in de ochtendsessie. En wie weet wat er vanmiddag nog zit aan te komen…….

Vanmiddag en morgen komen Luc, Sterre en Danique nog in aktie. En op zondag ook Kim Groeneveld. Succes!!!

Meer informatie
uitslagen en startlijsten (wordt steeds vernieuwd)
deelnemerslijst en programma