Nog een medaille voor EdVo op NJK in Amsterdam

logo_3

verslag van het NJK in Amsterdam; met dank aan Cees Veerman.

Vrijdag 31 januari – ochtendsessie

Vandaag de start van het NJK korte baan in Amsterdam. Met voor Ed-Vo prachtige resultaten tijdens de ochtendsessie.

Danique Bernard zwom op de 400 m vrije slag een PR van ruim 7 seconden in een tijd van 5.25,38.

Vervolgens was het de beurt aan Sterre Veerman op haar tijd op de 400 m vrije slag te verbeteren. Met een tijd van 5.34,01 verbeterde zij haar beste tijd met maar liefst 22 seconden. En dat was meteen een nieuw Nederlands record gehandicapten en een bronzen medaille!!

Luc Kroon kon dus niet achterblijven en bij de 200 meter rugslag zwom hij een geweldige tijd van 2.27,88, een verbetering van maar liefst 6,5 seconden. En dat leverde hem ook nog eens een zilveren medaille op!!!!!!! Op de 50 m vrije slag wist Luc daarna opnieuw een PR te zwemmen in een tijd van 0.28.57.

De koek bleek nog niet op, want Sterre wist op de 100 m vlinderslag ook een nieuw PR te zwemmen in een tijd van 1.29,37 en dat leverde een verbetering op van 7 seconden. En een verbetering van het Nederlands record gehandicapten!!

Vrijdag 31 januari – middagsessie

Het kan niet op, want ook in de middagsessie is er weer fantastisch gezwommen. Danique Bernard wist bij de 200 m rugslag een bronzen medaille te bemachtigen in een tijd van 2.37,61 en dat is een verbetering van meer dan 7 seconden op haar oude tijd.

Bij de 100 m vlinderslag wist Luc Kroon een pr te zwemmen van 1,5 seconden in een tijd van 1.10,99 maar die tijd was helaas net te kort om op het podium terecht te komen. Luc eindigde als vierde. Ook op de 50 meter vrije slag wist Luc een pr te zwemmen in een tijd van 0.28.57.

Het slotwoord aan het eind van de vrijdagmiddag was voor Sterre Veerman, die een mooie derde tijd liet noteren in de 50 m vrije slag van 32,13 en daarmee was zij bijna maar liefst 3 seconden sneller dan haar oude tijd. Op basis van de IPC-puntentabel kwam Sterre maar 24 punten tekort om de bronzen plak te bemachtigen, maar de gezwommen tijd was wel goed voor een nieuw Nederlands record gehandicapten in haar klasse S12.

Een zeer succesvolle vrijdag voor de NJK-gangers van Ed-Vo met 1 x zilver en 2 x brons en allemaal een persoonlijk record.

Benieuwd wat de dag van morgen brengt……

Behalve Sterre, Danique en Luc komt op zaterdag ook Mike Schilder in aktie. En op zondag Kim Groeneveld.

Meer informatie
uitslagen en startlijsten    (wordt steeds vernieuwd)
deelnemerslijst en programma