Sterre opgenomen in zwemploeg IPC EK Zwemmen 2014.

Bondscoach Paralympisch zwemmen, Mark Faber, heeft dinsdag 22 april jongsleden.  de zwemploeg bekend gemaakt die zal gaan deelnemen aan de IPC EK Zwemmen 2014, die van 4 tot en met 10 augustus aanstaande in Eindhoven wordt georganiseerd. De Paralympische zwemmers hebben zich tijdens de Swim Cup in Eindhoven en de British Para-Swimming International Meet in Glasgow, Schotland, kunnen kwalificeren.

Bij de heren zullen Simon Boer, Marc Evers, Michael Schoenmaker, Olivier van de Voort en Tim van Duuren Nederland vertegenwoordigen. Bij de dames komen Lisa den Braber, Marlou van der Kulk, Chantal Molenkamp, Marije Oosterhuis, Romy Pansters, Lisette Teunissen, Magda Toeters, Chantalle Zijderveld, Manon Vermariën, Summer Mortimer en Sterre Veerman uit voor Nederland.

In de zwemploeg zijn maar liefst vier debutanten opgenomen. De 21-jarige Summer Moritimer (AZ&PC), die eerder voor Canada is uitgekomen en al paralympisch goud heeft veroverd, komt sinds januari uit voor Nederland. Van het Nederlands Paralympisch Belofteteam zullen de 16-jarige Tim van Duuren (GZC Donk), de 16-jarige Manon Vermariën (Hieronymus) en de 14-jarige Sterre Veerman (Ed-Vo) voor Nederland debuteren op een IPC eindtoernooi.