ED-VO wint Paastoernooi (stukje uit stadskrant)

Het wedstrijdbad van zwembad De Waterdam was afgelopen weekeinde de locatie van de 39e editie van het internationale Paastoernooi, georganiseerd door Zwemvereniging Waterland uit Monnickendam.

Circa 225 deelnemers van vijftien verenigingen, voornamelijk uit West-Nederland maar ook uit Friesland (Sneek) en zelfs uit Duitsland (Bergkamen en Werdohl), streden zaterdagmiddag en de gehele zondag in diverse leeftijdscategorieën om de prijzen in het bijna tropisch warme 25-meterbad. Woordvoerder Jordy Kok van de organiserende vereniging was zeer enthousiast.

‘Het is een prachtig evenement waar iedereen graag naar toe komt. De club uit Sneek verblijft het hele weekend op de camping in Edam en de clubs uit Duitsland hebben overnacht in sporthallen in Ilpendam en op Marken. Allemaal goed geregeld. Van de 225 deelnemers was de oudste dit weekend 65 jaar oud en de jongste acht. We hebben een kleine 900 medailles verdeeld en daarnaast waren er drie bekers te winnen in het verenigingsklassement. Er wordt hier op een behoorlijk niveau gezwommen want er doen diverse zwemmers en zwemsters mee die ook aan het NK hebben deelgenomen.’

Overtuigend winnaar van de verenigingsbokaal werd Ed-Vo met 1210 punten, op ruime afstand gevolgd door ZV Waterland (558 pnt.) en Neptunia ’24 uit Sneek (547 pnt.) op de derde plaats.

P4200193