Sterre bij Europees Junioren Kampioenschap in Dordrecht

Sterre heeft van woensdag tot en met zaterdag meegedaan aan het Europees Junioren Kampioenschap in Dordrecht. Voor de paralympische zwemmers waren alle 100 meters en de 50 meter vrije slag aan het programma toegevoegd, zodat de paralympische zwemmers tot en met 16 jaar ook aan dit toernooi mochten meedoen. Afgelopen woensdag kwam Sterre uit op de 100 meter vrije slag en wist in de serie dicht bij haar Nationaal Record te komen. In een tijd van 1.09,49 bleef zij 0,12 seconden boven haar pr. Op basis van het aantal IPC punten werd Sterre negende en dat betekende dus net geen finaleplaats.
Op donderdag was Sterre ingeschreven op de 100 m schoolslag. Op deze voor haar verfoeilijke afstand wist zij toch een pr te zwemmen in een tijd van 1.50,94, een verbetering van haar pr met 2 seconden. Op basis van het aantap IPC punten was die tijd goed voor een negende plaats en net als bij de vrije slag geen finaleplaats.
Op vrijdag had Sterre een rustdag zodat zij op zaterdag uitgerust aan de start op haar favoriete afstand de 100 rugslag kon verschijnen. Zaterdagmorgen wist zij in de serie net iets boven haar persoonlijk record uit te komen in een tijd van 1.17,57, maar deze tijd was wel goed genoeg voor een finaleplaats. Sterre deelde met een andere paralympische zwemster Lisa Kruger de vijfde plaats. In de finale haalden beide paralympische zwemmers geweldig uit. Beide zwemsters haalden maar liefst twee seconden van hun pr af en dat betekende voor Lisa Kruger een onverwachte derde plaats en voor Sterre een vierde plaats en een nieuw Nederlands record!!! De oude tijd van Sterre gezwommen tijdens de British Open in Glasgow was 1.17,15, haar nieuwe tijd is 1.15,22. In de klasse S13 heeft Sterre nu mondiaal de derde seizoentijd gezwommen en Europees gezien is dat de tweede tijd. Dus dat belooft wat straks bij de EK in Eindhoven.
Sterre vertrekt zondag met het Nederlands paralympisch team naar Portugal voor een trainingsstage van twee weken als voorbereiding op de EK. We wensen haar heel veel succes!!!