Recreanten trainingen voor zwemmers tot en met 17 jaar hervat

Beste zwemmers, ouders en verzorgers,

Zoals u dinsdag heeft gehoord tijdens de persconferentie zijn de extra zware maatregelen van de afgelopen twee weken teruggedraaid.

Hier zijn wij natuurlijk als zwemvereniging heel erg blij mee. Het betekent echter nog niet dat wij direct weer kunnen starten. De zwembaden mogen weer open met de regels die twee weken geleden golden.

Wij hebben besloten om vanaf 24 november in ieder geval weer te starten met de recreanten trainingen voor zwemmers tot en met 17 jaar op dinsdag van 18.00 tot 18.40 uur en 18.40 tot 19.20 uur. Ook de recreantentraining op donderdag van 18.00 tot 18.45 uur mag weer doorgaan voor zwemmers tot en met 17 jaar. Voor deze uren gelden geen restricties voor het aantal zwemmers. In verband met de leeftijd van deze zwemmers is het niet nodig om onderling 1,5 meter afstand te bewaren.

  • De kinderen mogen pas 5 minuten voor aanvang van de training het gebouw binnenkomen en dienen direct na afloop van de training zo snel mogelijk het pand te verlaten. Let hierop bij het wegbrengen en ophalen van uw kinderen.
  • Er mogen geen ouders/verzorgers mee naar binnen.
  • Binnen moet er door iedereen vanaf 13 jaar, buiten het water een mondkapje gedragen worden.
  • Douches en groepskleedruimtes zijn gesloten, de toiletten zijn wel open.

Naast bovengenoemde regels geldt er een groot aantal restricties waardoor het voor ons niet uitvoerbaar is om alle trainingen doorgang te laten vinden.

  • Allereerst mogen er niet meer dan 30 personen in het zwembad aanwezig zijn. (dit geldt voor alle groepen waarin zwemmers vanaf 18 jaar zwemmen)
  • Voor activiteiten en teamsporten geldt een groepsgrootte van maximaal 4 personen.
  • Binnen moet er door iedereen vanaf 13 jaar, buiten het water een mondkapje gedragen worden.
  • De afstand van 1,5 meter moet in acht worden genomen.
  • Er mag er niet ingehaald worden en moet er in de ene baan worden heen gezwommen en in de andere baan terug.
  • Er moet een gezondheidscheck plaatsvinden en een bezoekersregistratie bijgehouden worden.

In de eerste Coronagolf hebben wij getracht de zwemmers in te delen in groepen, maar dit bleek allesbehalve goed te verlopen. Het regelen en uitvoeren van het Coronaplan vergt veel organisatie en discipline (van zowel de zwemmers als de vrijwilligers ) met zich mee. Dit is voor een bedrijf al zeer moeilijk te regelen, maar voor een vereniging die alleen werkt met vrijwilligers is dit geen doen.

Zodra er meer mogelijkheden zijn zullen wij de trainingen voor zwemmers van 18 jaar en ouder zo spoedig mogelijk en veilig uitbreiden.

Als vereniging willen wij de gezondheid en veiligheid van al onze vrijwilligers en leden op de eerste plaats zetten.

Wij hopen op uw begrip voor dit moeilijke besluit. Wij begrijpen dat u allemaal zo snel mogelijk weer wilt komen zwemmen, maar wij zien ons nu helaas echter genoodzaakt om vooralsnog alleen de bovengenoemde recreantentrainingen te hervatten.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Zwemvereniging EDVO