Gedeeltelijke hervatting recreatieve trainingen

Beste zwemmers,

Vanaf aanstaande dinsdag 1 december willen we weer proberen de trainingen op te starten.


Vanwege de zeer strenge regelgeving is dit niet gemakkelijk te regelen.

De regel is dat er maximaal 30 personen in een gebouw mogen sporten. Helaas komt er nog een extra regel bij, en dat is dat er maximaal 4 personen bij elkaar in een “bubbel” (groep die de gehele training bij elkaar blijft en zich niet mengt met andere sporters) mogen zwemmen.

Wij hebben contact gehad met de KNZB en van deze regel mag niet worden afgeweken

De Waterdam heeft 6 banen, waardoor er slechts met 6 groepjes van 4 personen gezwommen kan worden. De 1,5 meter afstand moet te allen tijde in acht worden genomen. Tijdens de laatste periode waarin de trainingen weer hervat waren hebben wij gemerkt dat dit niet door iedereen serieus genomen werd.

Buiten deze regel geldt in De Waterdam een mondkapjesplicht. Deze regel geldt voor iedereen vanaf 13 jaar. Het is dus de bedoeling dat IEDEREEN zich hieraan houdt. Dus wie geen mondkapje draagt, wordt niet toegelaten in het gebouw. In de zwemzaal dient het mondkapje gedragen te worden Dit geldt niet in het water.

Wij nemen de veiligheid en gezondheid van onze vrijwilligers zeer serieus, wij verwachten dat dit voor iedereen geldt. Alle vrijwilligers staan geheel belangeloos en in hun eigen tijd voor u klaar. Respecteer daarom de regels, alleen zo kunnen wij blijven zwemmen.

De douches en groepskleedruimten zijn gesloten. Houd hier ook rekening mee.

Helaas is ook Eusie’s Poolbar nog gesloten.

Wij begrijpen dat bovenstaande regelgeving voor sommige mensen aanleiding kan zijn om te besluiten het zwemmen tijdelijk stop te zetten. Wanneer dit voor u het geval is, dan verzoeken wij u dit kenbaar te maken via ledenadministratie@edvo.nl wij zullen hier dan rekening mee houden in de contributie.

Wij snappen dat bovenstaande informatie niet het nieuws is waarop u heeft gehoopt, maar helaas kunnen wij niets doen aan de beperkingen die het Corona-virus ons heeft gebracht.

Op dit moment kunnen wij niets anders doen dan, binnen de mogelijkheden, iedereen de kans te geven te komen zwemmen. Leden die normaal gesproken twee keer per week zwemmen, kunnen komende periode maar één keer per week zwemmen (met deze leden zal ook contact worden opgenomen).

Er zal de komende weken gewerkt worden om op de website www.edvo.nl  een aanmeldingsformulier te zetten. Dit neemt tijd in beslag. Zodra dit formulier werkt zullen we dit gaan inzetten om de mogelijkheden uit te breiden.

Voor aankomende 2 weken geldt in ieder geval het volgende:

Houd u in ieder geval aan uw eigen zwemtijden. Er is gebleken dat er ook zwemmers zijn die halverwege een training alvast gaan meezwemmen in een andere training of doorzwemmen in de volgende training. Dit is normaal gesproken al niet wenselijk, maar in deze tijd absoluut verboden!

  • Blijf thuis wanneer u Corona-gerelateerde klachten heeft of wanneer iemand binnen uw huishouding koorts heeft, verkouden is of Corona heeft.
  • Kom niet eerder dan 5 minuten voor de training naar de Waterdam.
  • Was uw handen en draag een mondkapje!
  • Het gebruik van een zwembrilletje wordt aangeraden.
  • Ga direct te water en houd afstand.
  • Verlaat direct na het zwemmen de zwemzaal en blijf niet hangen in het complex.

De trainingen van maandag kunnen helaas niet ingepland worden. Aan deze zwemmers wordt deze aankomende weken de mogelijkheid geboden om te komen zwemmen op dinsdagavond van 20.40 tot 21.20 uur.

De training van dinsdag 19.20 tot 20.00 uur is het drukst bezocht. Voor de zwemmers die training krijgen van Cor Kes en Guido Habets, wordt er een alternatieve oplossing bedacht. De overige zwemmers die normaal gesproken zonder trainer zwemmen, kunnen dat uur gewoon komen zwemmen.

De training van dinsdag 20.00 tot 20.40 uur gaat door. (alleen zwemmers die altijd op dit tijdstip zwemmen).

De training van dinsdag 20.40 tot 21.20 uur gaat door, dit uur zal aangevuld worden met enkele zwemmers van het tijdstip 19.20-20.00 uur. (deze zwemmers worden door ons persoonlijk benaderd, daarnaast geldt ook dat dit tijdstip ook alleen voor zwemmers is die altijd op dit tijdstip zwemmen)

De training van donderdag 18.45 tot 19.30 uur gaat door. (alleen zwemmers die altijd op dit tijdstip zwemmen).

De training van zaterdag gaat door (alleen zwemmers die altijd op dit tijdstip zwemmen)

DENK AAN UW MONDKAPJE!!!