Jaap Bien Lid in de Orde van Oranje Nassau

Jaap, van harte gefeliciteerd namens iedereen van Edvo! Wij zijn supertrots op jou.

Dhr. Jaap Bien (Volendam) ontvangt de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau voor zijn vrijwillige activiteiten t.b.v.:

  • Zwem- en Polovereniging Ed-Vo waar hij sinds 1976 betrokken is bij toezicht op de wekelijkse zwemavond van senioren. En ieder jaar van de vroege middag tot de late avond actief is voor de jaarlijkse zwemvierdaagse. Ook is hij coach geweest van het dames waterpoloteam. De heer Bien staat bij de vereniging bekend als een rotsvaste, betrouwbare vrijwilliger waar men altijd een beroep op kan doen.
  • De R.K. parochie in Volendam waarvoor de heer Bien ruim 40 jaar al zeer actief betrokken is. Hij houdt zich binnen de parochie op dit moment vooral bezig met de co├Ârdinatie van de lectoren. En maakt daarnaast deel uit van de Liturgische werkgroep die in samenwerking met de pastores de liturgie verzorgt en co├Ârdineert voor de gehele parochie. Al vanaf zijn jeugd is hij actief als misdienaar in de Mariakerk. In de functie van misdienaar en lector assisteert hij wekelijks bij reguliere vieringen en uitvaarten. Daarnaast is hij meer dan geregeld aanwezig in de Mariakerk om samen met andere vrijwilligers allerlei voorkomende ambachtelijke werkzaamheden, zoals loodgietersklussen, te verrichten.