Herstart trainingen

Beste zwemmers,

We mogen eindelijk weer zwemmen!

Wij zijn hier echt superblij mee, natuurlijk is alles nog niet zoals normaal, maar het is weer een stap in de goede richting.

We moeten ons natuurlijk wel aan de regelgeving houden. De regelgeving zoals die voor de lock down gold, geldt nog steeds.

Dit houdt ook in dat alle personen van 18 jaar of ouder, bij betreding van de Waterdam een geldig Corona-toegangsbewijs moeten kunnen laten zien. Dit geldt ook voor ouders en verzorgers die hun kinderen komen brengen of halen. Deze regel wordt opgelegd door de overheid en kan dus niet worden losgelaten. Wij willen ouders verzoeken om de kinderen zoveel mogelijk voor de deur af te zetten en niet mee naar binnen te gaan.

Er is geen mogelijkheid om kinderen te laten proefzwemmen. Neem daarom ook geen vriendjes en vriendinnetjes mee.

Blijf thuis wanneer u in quarantaine moet, Corona-gerelateerde klachten heeft of wanneer iemand binnen uw huishouding koorts heeft, verkouden is of Corona heeft.

Kom niet eerder dan 5 minuten voor de training naar de Waterdam (dit geldt ook voor kinderen). Was uw handen en draag een mondkapje! Draag tijdens het zwemmen een brilletje. Ga direct te water en houd afstand. Verlaat direct na het zwemmen de zwemzaal en blijf niet hangen in het complex.

Buiten deze regels geldt in De Waterdam nog steeds een mondkapjesplicht. Deze regel geldt voor iedereen vanaf 13 jaar. Het is dus de bedoeling dat IEDEREEN zich hieraan houdt. Dus wie geen mondkapje draagt, wordt niet toegelaten in het gebouw.

Vanaf de kleedruimte in de richting van het zwembassin (betreden van natte ruimte) geldt:

Geen mondkapjesplicht voor zwemmers, wel een mondkapjesplicht voor niet-zwemmers.

Houd onderling rekening met de 1,5 meter afstand.

Houd u in ieder geval aan uw eigen zwemtijden. Er is gebleken dat er ook zwemmers zijn die halverwege een training alvast gaan meezwemmen in een andere training of doorzwemmen in de volgende training. Dit is normaal gesproken al niet wenselijk, maar in deze tijd absoluut verboden!

Wij nemen de veiligheid en gezondheid van onze vrijwilligers zeer serieus, wij verwachten dat dit voor iedereen geldt. Alle vrijwilligers staan geheel belangeloos en in hun eigen tijd voor ons en onze leden klaar. Discussies over de regels hoeven niet gevoerd te worden, deze regels zijn vastgesteld en daar moeten we het mee doen.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Zwemvereniging EDVO.