1e Speedowedstrijd minioren en junioren seizoen 2015-2015

IMG-20151012-WA00001e Speedo wedstrijd seizoen 2015-2016

 

Op zondag 11 oktober begonnen wij aan de 1e speedo wedstrijd van het seizoen, voor de minioren en junioren. Deze werd gezwommen in het ons wel bekende Leegwaterbad te Purmerend.

Dit jaar waren ook de medailles er weer bij, dus de zwemmers waren gebrand op een goed resultaat.

 

De broertjes Marco en Gerry Tol gingen voor EdVo van start op de 100 meter vrije slag.

Marco haalde een mooie pr en helaas zat Gerry net even boven zijn tijd. Daarna was het de beurt aan de Amber Veerman en Michelle Jorgensen. Beide haalde weer de nodige seconden van hun tijd af en Michelle haalde zelfs de 1e bronzen medaille binnen. Vervolgens was de beurt aan de jongste zwemmers binnen onze groep Stef Tuyp zwom op de 100 meter vrije slag een goede tijd en haalde de zilveren medaille binnen. Op de 100 meter schoolslag behaalden we zelfs alle plekken van het erepodium, Malinde Bernard(goud), Tess Jonk(zilver) en Kirsten Steur(brons). Op dezelfde afstand haalde vervolgens ook Joëlle de Does een zilveren medailles en zwom er maar liefst 9 seconden af.

Het volgende programma was de 200 meter rugslag voor zowel de jongens als de meisjes. Alex van Waveren (goud) en Max Langerveld(brons) haalden ook hier respectievelijk 11 en 8 seconden van hun tijd af.

Bij de meisjes zwommen Guusje en Liene Vrind, Marit Veerman, Mandy de Does, Immekijn en Wadeke Tieleman deze afstand voor het eerst en zetten meteen een mooie richttijd neer die ze dit seizoen gaan verbeteren. Yamilla Brinkhuijsen en Kim Veerman verbeterde hun tijd wel op deze afstand en dat leverde hen een 7e en 5e plaats op, waarbij Kim haar tijd met ruim 13 seconden verbeterde.

In programma 10 werd er weer een medaille behaald. Michelle Jorgensen haalde hier de gouden medaille met een pr van ruim een seconde en Amber Veerman verbeterde haar tijd zelfs met ruim 5 seconden. Stef Tuyp viel hierna ook weer in de prijzen. Op de 100 meter rugslag haalde hij zijn 2e zilveren medaille van de dag. Joëlle de Does kon hier natuurlijk niet op achterblijven en haalde ook haar 2e zilveren medaille op de 50 meter vlinder, met een verbetering van ruim 2 seconden. Voor de junioren stond vervolgens de 200 meter schoolslag op het programma. Aron Uidam en Vince Commandeur zette een richttijd neer en Max Langerveld verbeterde zijn tijd met maar liefst 18 seconden.

Ook de meiden hadden nog geen tijd staan en zetten allen ook een mooie richttijd neer. Yamilla Brinkhuijsen verbeterde haar tijd met 6 seconden en Marit Veerman en Kim Veerman zwommen zij aan zij. Beide haalde een mooie pr van respectievelijk 4 en 7 seconden.

De middag werd afgesloten met de laatste medaille voor vandaag. Michelle Jorgensen behaalde de zilveren medaille op de 100 meter rugslag.

 

Het was een supergoed middag met de nodige medailles, maar ook met veel pr’s.

Bovendien werd er mooi gezwommen, wat ook voor de trainers iets is om trots op de zijn.

 

JB