1e Competitiewedstrijd Seizoen 2015-2016

1e Competitiewedstrijd seizoen 2015-2016

Op zondag 04 oktober was dan zover. De 1e competitiewedstrijd van het seizoen werd gehouden in het Leegwaterbad te Purmerend. Dit jaar zwemmen we tegen Oeza,WZ&PC en Zeemacht.
Net als vorig seizoen begon EdVo met baddienst en nadat we met alle zwemmers en ouders het bad hadden opgebouwd konden we om 14.45 uur van start gaan.

Programma 1 begon met de 4 x100 vrije slag estafette. Yamilla Brinkhuijsen,Marit Veerman,Kim Veerman en Danique Bernard stonden voor EdVo aan de start en zwommen net iets boven hun inschrijftijd. Het volgende programma was wederom een estafette, de 4 x 50 wissel. Marco en Gerry Tol zwommen samen met Michelle Jorgensen en Mandy de Does een mooie pr van 4 seconden.
Nu volgende de individuele nummers. Op de 100 meter rug dames verbeterde Elvira Korthagen en Kelsey Brinkhuijsen beide hun pr. Het volgende programma, 200 meter schoolslag, leverde voor zowel Ian van Tiel,Mike Schilder als Jack de Boer mooie pr’s op. Daarna was het de beurt aan de meisjes 200 meter vrije slag, waar zowel Kim Veerman als Danique Bernard beide hun tijd verbeterden. Hierbij konden de jongens op de 100 meter school niet achterblijven. Hier pakte Pascal Smit,Yordi Hakvoort,Alex van Waveren en Bjorn Keizer ook een pr. Sterre Veerman zwom daarna de 50 meter rug en zat net even boven haar tijd. Nico Karregat haalde daarna op de 100 meter wisselslag een mooie tijd van 1.17 en snoepte hier ook weer de nodige seconden van zijn oude tijd af. In de snelste serie van deze afstand zwommen zowel Fred Bond als Richard Veerman een mooie tijd. Zeker voor Richard mijn complimenten met geen trainingsuren en een marathon in de benen. Chapeau! Het volgende programma, meisjes 100 vlinderslag, zwommen zowel Marit Veerman als Yamilla Brinkhuijsen een pr van 6 seconden. Bij de jongens 100 rug haalden Max Langerveld, Vince Commandeur,Aron Uidam en Tom Veerman de nodige seconden van hun tijd af.
Hierna waren eindelijk, na lang wachten, de jongste meiden aan de beurt. Joëlle de Does,Amber Veerman,Michelle Jorgensen, Mandy de Does haalden allen 2 of meer seconden van hun tijd af.
Dit was ook het geval voor twee van de drie tweelingen in onze zwemploeg. Guusje & Liene Vrind en Wadeke & Immekijn Tielemans zwommen ook allen vele seconden van hun tijd af. De derde tweeling, Marco en Gerry Tol pakten hierna op de 100 meter wisselslag ook een prachtige tijd, waarbij zelfs Macro er 16 seconden (!!) afzwom.
Het langste nummer van de dag, de 400 meter vrij werd een prooi voor Kim Groeneveld. Na al een scherpe tijd neer te zetten 2 weken gelden in Bergkamen, zwom ze nu er weer 5 seconden af naar een mooie 4.42.63. Top!!
Ook op de meisjes 100 meter school werd een prachtige prestatie neergezet. Danique Bernard verbeterde haar tijd met ruim 5 seconden en zwom een mooie 1.24.95.
Bij de jongens 200 meter vrije slag werden de pr’s ook met vele seconden verbeterd. Dave Groot (-13),Pascal Smit(-5) Yordi Hakvoort(-7)Bjorn Keizer(-11) en Alex van Waveren(-9)
Op de 50 meter rug heren zwommen ook hier Fred Bond en Richard Veerman een knappe tijd van beide 29 seconden. Daarna was het weer de beurt aan de jongste meisjes en stond de 100 wissel op het programma. Hier verbeterde ze allemaal wederom hun pr’s. Joëlle de Does en Mandy de Does snoepten er respectievelijk 7 en 5 seconden af, Michelle Jorgensen haalde er 8 seconden af, Amber Veerman 1 seconde, Guusje 4 seconden en Liene 2 seconden. Immekijn Tieleman zette een eerste tijd neer op deze afstand van 1.55.35. Ter afsluiting van de middag waren er nog twee estafettes. Bij de dames was dit de 4 x 100 wisselslag, waarbij Danique Bernard/Kim Groeneveld/Ingrid de Does-Sier/Ingrid Jongert een mooie tijd neerzetten wat net even boven de inschrijftijd lag. Ook bij de heren 4 x 100 vrije slag zwommen Ian van Tiel/Mike Schilder/Richard Veerman/Fred Bond net boven hun inschrijftijd.

Uiteindelijk resulteerde deze middag in een mooie middag met 66 pr’s en een totaal van 6138 punten, waarmee EdVo op een voorlopige 8e plaats staat.

JB