We mogen eindelijk weer zwemmen!!

Beste zwemmers,

Vanaf dinsdag 25 mei mogen we eindelijk weer zwemmen.

Daar zijn wij natuurlijk erg blij mee, maar we moeten ons wel aan bepaalde regels houden.

Wij mogen helaas geen groepstrainingen geven. De komende periode mogen er dus eigenlijk alleen baantjes getrokken worden.

Houd u in ieder geval aan uw eigen zwemtijden. Er is gebleken dat er ook zwemmers zijn die halverwege een training alvast gaan meezwemmen in een andere training of doorzwemmen in de volgende training. Dit is normaal gesproken al niet wenselijk, maar in deze tijd absoluut verboden!

Blijf thuis wanneer u Corona-gerelateerde klachten heeft of wanneer iemand binnen uw huishouding koorts heeft, verkouden is of Corona heeft.

Kom niet eerder dan 5 minuten voor de training naar de Waterdam. Was uw handen en draag een mondkapje! Draag tijdens het zwemmen een brilletje. Ga direct te water en houd afstand. Verlaat direct na het zwemmen de zwemzaal en blijf niet hangen in het complex.

Voor de jeugd tot en met 17 jaar geldt geen maximumaantal zwemmers.

We willen de kinderen wel verzoeken om echt niet eerder dan 5 minuten voor aanvang naar de Waterdam te komen. Dit verzoek is al eerder gedaan, maar het blijkt dat te vaak kinderen veel eerder aanwezig zijn.  Ouders/verzorgers mogen niet mee naar binnen.

De regel is dat er maximaal 30 personen van 18 jaar en ouder tegelijkertijd mogen sporten.

De 1,5 meter afstand moet te allen tijde in acht worden genomen.

De douches en groepskleedruimten zijn gesloten. Houd hier ook rekening mee.

De toiletten en de kleine omkleedcabines mogen wel gebruikt worden.

Voor zwemmers van 18 jaar en ouder wordt een aanwezigheidsregistratie met vragenlijstje bijgehouden.

Buiten deze regels geldt in De Waterdam nog steeds een mondkapjesplicht. Deze regel geldt voor iedereen vanaf 13 jaar. Het is dus de bedoeling dat IEDEREEN zich hieraan houdt. Dus wie geen mondkapje draagt, wordt niet toegelaten in het gebouw.

Vanaf de kleedruimte in de richting van het zwembassin (betreden van natte ruimte) geldt:

Geen mondkapjesplicht voor zwemmers, wel een mondkapjesplicht voor niet-zwemmers.

Wij nemen de veiligheid en gezondheid van onze vrijwilligers zeer serieus, wij verwachten dat dit voor iedereen geldt. Alle vrijwilligers staan geheel belangeloos en in hun eigen tijd voor ons en onze leden klaar.

De recreantentrainingen van maandag en zaterdag kunnen helaas nog niet ingepland worden. Aan deze zwemmers wordt deze aankomende weken de mogelijkheid geboden om te komen zwemmen op dinsdagavond van 20.40 tot 21.20 uur.

De overige recreantentrainingen gaan allemaal door. De wedstrijdzwemmers worden door de trainers op de hoogte gehouden m.b.t. de indelingen.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Zwemvereniging EDVO.