Ricky Jørgensen hoofdtrainer bij Ed-Vo

ricky_jorgensenZwemvereniging Ed-Vo heeft per direct een nieuwe hoofdtrainer aan zich weten te binden. Het is de 42-jarige Ricky Jørgensen uit Denemarken, die sinds augustus dit jaar al regelmatig in zwembad de Waterdam te vinden was om de trainingen van zijn dochter te volgen.
Ricky heeft 12 jaar ervaring als hoofdtrainer bij diverse grote clubs in Denemarken. In 2003 veroverde hij met het United Swim Team uit Ballerup-Farum een 2e plek op de Deense Clubkampioenschappen in de 1e divisie.

Samenwerking
De Deen verheugt zich op de samenwerking met de trainers en het bestuur van Ed-Vo. ”Ik hoop dat ik met mijn know-how en ervaring de club een steuntje in de rug kan geven”, vertelt hij. ”In Denemarken heb ik gewerkt met zwemclubs van 900 tot 2000 leden, maar ik vind het een grote uitdaging om ook in een kleinere club als Ed-Vo aan de slag te gaan”.

Carrière
Ricky, die in Denemarken in 2010 werd uitgeroepen tot zwemcoach van het jaar, heeft zelf van zijn 5e tot 24ste jaar zeer intensief gezwommen en heeft een aantal indrukwekkende prestaties op zijn naam staan. De oud-zwemmer heeft 7 jaar in de Deense zwemselectie gezeten, is 40 keer Deens Kampioen geweest, heeft jarenlang Deense records gehad op de 400, 800 en 1500 meter vrije slag en stond zelfs met zijn tijd 3.50 minuut op de 400 meter vrij 8e op de wereldranglijst.

Trainer
”Na mijn zwemcarrière wist ik dat ik als zwemtrainer in het wereldje wilde blijven en heb ik de opleiding voor elitetrainer en later als talenttrainer gevolgd”, zegt hij. ”Binnen een zwemclub ben ik dol op de samenwerking met andere trainers, het bestuur en natuurlijk ook de zwemmers, en ik zie het als een uitdaging dat ieder individu het beste uit zichzelf kan halen. Mijn motto is het woord TEAM, Together Each Achieve More”, vertelt hij lachend. Dat is in het verleden meerdere malen succesvol verlopen, want Ricky heeft in zijn carrière als zwemtrainer 3 keer een zwemmer mee gehad naar de Jeugd Olympische Spelen.

Nieuwe jaar
Of het zover in Ed-Vo gaat komen, zal de toekomst moeten uitwijzen. Ricky staat in ieder geval open voor alle mogelijke ontwikkelingen. ”De club bevindt zich op dit moment in een moeilijke periode en het is fantastisch als we daar samen uit kunnen komen en dat iedereen, van zwemmer, trainer tot bestuurslid, weer kan gaan bloeien!”

Het bestuur en trainersstaf is heel blij met de kans om met Ricky als trainer en persoon samen te werken. Met de nieuwe en huidige trainers en de zeer gemotiveerde zwemmers hebben we er alle vertrouwen in om met veel zwemplezier de goede resultaten van de vereniging voort te zetten in het nieuwe jaar.

Bestuur zwem- en polovereniging Ed-Vo