Regio Estafettes 2015-2016

Regio Estafettes 2015

 

Op zondag 22 november werden de Regio Estafettes gehouden in zwembad De Slag in Zaandam.

EdVo had zich met 4 teams weten te plaatsen voor 13 van de 24 estafettes. Op zich is dit ook al een prestatie.

We gingen van start met een Dames team( Ingrid Jongert, Elvira Korthagen,Kelsey Brinkhuijsen en Ingird De Does), een meisjes jeugd/junioren team (Danique Bernard, Jessica de Boer,Marit Veerman,Kim Veerman en Yamilla Brinkhuijsen), een meisjes/minioren team (Michelle Jorgensen,Mandy de Does,Joëlle de Does en Immekijn Tieleman)en een jongens jeugd/junioren team(Max Langerveld,Ian van Tiel,Mike Schilder en Alex van Waveren.)

 

De dames zwommen ondanks een blessure van Ingrid de Does en weinig trainingsuren van oa Kelsey Brinkhuijsen op zowel de 4x 100 vlinderslag, 4×100 rug en 4 x100 vrije slag naar 3x een 5e plaats, wat is dit sterke deelnemersveld een goede prestatie genoemd mag worden.

De jongens werden op de 4×100 schoolslag en 4×100 rug knap 4e, waarbij Mike Schilder als startzwemmer nog een mooie pr neerzette. Op de 4×100 wisselslag werden ze helaas gediskwalificeerd, maar maakte dit op de 4×100 vrije slag meer dan goed met een 3e plaats en een bronzen medaille

De meisjes jeugd/junioren zwommen op de 4×100 schoolslag naar een mooie 5e plaats,waarbij dit keer Marit Veerman een mooie pr neerzette van ruim 2 seconden. Op de 4 x100 rug werden ze helaas net 4e en hier noteerde Yamilla Brinkhuijsen een knappe pr van ruim 4 seconden. Maar uiteindelijk werd op de 4×100 vrije slag een 3e plaats behaald en ook hier dus een bronzen medaille.

De jongste groep van de middag, meisjes junioren/minioren zwommen op de 4×50 schoolslag naar een mooie 6e plaats. Op de 4×50 vrije slag werden ze zeer knap 3e, wat een bronzen medaille tot gevolg had. Maar op de 4×50 wisselslag behaalden ze zelfs de 2e plaats en werd er ook een zilveren medaille aan de prijzen toegevoegd. Hier zwom Immekijn Tieleman een nieuwe pr van ook ruim 2 seconden.

 

Ondanks het zeer sterke deelnemersveld, want er zaten echt supersterke teams bij, hebben ze zeer goed gezwommen en werden er toch 4 medailles mee naar huis genomen

 

JB