Pinkstertoernooi 2016

Op zaterdag 14 mei ging het Pinkstertoernooi van start bij WZ&PC te Purmerend.

Danique Bernard zwom de 200 meter wissel. Zij zwom naar een tijd van 2.34.43, wat net boven haar tijd lag. Ook Dave Groot kwam op deze afstand in actie. Hij zwom een prima tijd van 2.46.61, wat hem een PR van 24 seconden opleverde. Ook Max Langerveld zwom deze afstand. Hij noteerde 2.30.99, wat ook hem een PR opleverde van 7 seconden. Zowel Max als Danique behaalden de zilveren medaille.

Hierna kwam de 50 meter rug. Malinde Bernard zwom 52.87 wat een PR van 2 seconden opleverde en een bronzen medaille. Joëlle de Does zwom naar een 40.37 en ook zij had een PR van 3 seconden en een gouden medaille. Bij de dames was het Danique Bernard die ondanks dat ze net iets boven haar tijd zat(32.05) wederom een zilveren medaille pakte. Ian van Tiel zwom deze afstand bij de heren en ook hij dook onder zijn tijd en noteerde 31.72.

Op de 100 meter school kwam Mandy de Does in actie. Zij zwom 1.39.40 wat haar een knappe PR van 4 seconden opleverde. Hierna kwamen de heren in actie. Max Langerveld haalde weer 4 seconden van zijn tijd af en noteerde 1.27.31 wat hem ook een zilveren medaille opleverde. Dave Groot zwom ook onder zijn tijd(-1)en behaald een mooie 1.30.35. Naaste een zilveren medaille behaalde Ian van Tiel op deze afstand ook een wederom een PR.

Bij de meisjes 100 meter vrije slag zwom Malinde Bernard net iets boven haar tijd en Joëlle de Does pakte op deze afstand wederom een gouden medaille, echter zat ze wel net iets boven haar tijd. Haar zus sloot deze dag af op de 400 meter vrije slag. Zij noteerde een mooie tijd van 5.59.78, wat een PR van 36 seconden opleverde.

Na een heerlijke nachtrust stond op zondag 15 mei de tweede zwemdag op het programm.

Mandy de Does zwom in programma 13 de 200 meter vrije slag. Ze zwom een tijd van 2.48.21, wat haar een kleine PR opleverde.Ook Danique Bernard en Ingrid Jongert kwamen op deze afstand uit. Zij zwommen respectievelijk 2.16.56 en 2.15.85. Beide behaalden een mooie bronzen medaille.

Bij de heren kwam ook Max Langerveld op deze afstand uit. Hij zwom een zeer mooie tijd van 2.10.28(PR van 6 seconden). In programma 15 zwommen Laura Mulder, Malinde Bernard en Joëlle de Does de 50 meter schoolslag. Laura zwom voor het eerst een wedstrijd en noteerde meteen een zeer mooie tijd van 48.91. Maline Bernard zwom naar 56.06, wat haar naast een PR van 2 seconden ook een zilveren medaille opleverde. Joëlle behaalde brons in een tijd van 49.10(PR van -1).

Bij de dames zwom Kelsey Brinkhuijsen een tijd van 49.43, wat net boven haar tijd lag. Hierna kwam Ian van Tiel aan de start op de 50 meter schoolslag. Met een zeer mooie race behaalde hij een tijd van 35.37, wat hem een PR van 1 seconde en de zilveren medaille opleverde. Ingrid de Does zwom in programma 18 de 100 meter vlinderslag. Zij pakte hier een zilveren medaille in een tijd van 1.14.01. Ook Ian van Tiel kwam op deze afstand in actie. Hij zwom een 1.09.50, wat net iets boven zijn tijd lag, maar wel de bronzen medaille opleverde. Op de 100 meter rugslag zwom Malinde Bernard een 1.59.88 wat iets boven haar tijd lag en Joëlle de Does zwom knap naar 1.25.96, wat 2 seconden onder haar tijd lag en haar wederom een gouden medaille opleverde. In een onderling duel zwommen Mandy de Does en Yamilla Brinkhuijsen  op de 200 meter rug tegen elkaar. Beide haalden 4 seconden van hun tijd en noteerden respectievelijk 3.04.49 en 3.01.09

Ook in de snelste serie kwamen Ingrid Jongert en Danique Bernard tegen elkaar uit. Beide haalden een zilveren medaille in respectievelijk 2.25.02 en 2.27.66. Max Langerveld sloot de individuele nummers deze ochtend af. Hij zwom op dezelfde afstand 2.26.05. Hij behaalde hiermee een PR van 12 seconden en een bronzen medaille. De ochtend werd afgesloten met de 4 x10 meter vrije slag dames. Kelsey Brinkhuijsen, Ingrid de Does, Danique Bernard en Ingrid Jongert behaalde een knappe 3e plaats en dus ook een bronzen medaille.

Na een onderbreking van 2 uur werd het middagprogramma hervat met de 50 meter vlinderslag. Laura Mulder zwom ook hier een mooie starttijd van 52.22.

Joëlle de Does zwom een nette tijd van 41.78, wat haar een PR van 3 seconden opleverde en een zilveren medaille. Yamilla Brinkhuijsen zwom ook een mooie tijd van 42.67, wat ook een kleine pR betekende. Helaas zat haar zus, Kelsey Brinkhuijsen net boven haar tijd en noteerde een tijd van 38.22. Danique Bernard(30.93)en Ingrid de Does(32.33)haalde beide de zilveren medaille. Ook Max Langerveld zwom wederom een PR van 3 seconden in een tijd van 31.20 en ook hier was dit goed voor een bronzen medaille. Op dezelfde afstand dook ook Ian van Tiel onder zijn tijd en zwom een mooie 29.85, wat hem een zilveren medaille opleverde. Hierna zwom Malinde Bernard op de 100 meter wisselslag 2.07.18, wat haar een klein PR’tje opleverde. Yamilla Brinkhuijsen zat helaas net boven haar tijd(1.16.91) en Mandy de Does zwom een prachtige PR van 4 seconden in een tijd van 1.15.09.

Ingrid de Does zwom op deze afstand een 1.05.41 en ook Ingrid Jongert zat rond haar PR met een 1.00.50, net als Danique Bernard(1.00.82). Bij de heren zwom Max Langerveld een schitterende race. Hij noteerde niet alleen een PR van 5 seconden, maar dook ook onder de magische grens van de minuut(59.80). Ian van Tiel sloot de dag af met ook een mooie 59.31, wat rond zijn huidige tijd lag.

Op maandag 16 mei was het laatste dagdeel van het toernooi. Laura Mulder zwom op de 100 meter schoolslag een mooie starttijd van 1.45.93. Hierna was het de beurt aan Ian van Tiel op de 100 meter wisselslag. Hij zwom 1.07.40 wat hem een PR opleverde en wederom een bronzen medaille. In programma 43 zwommen Yamilla en Kelsey Brinkhuijsen, Ingrid Jongert en Danique Bernard de 100 meter rugslag. Yamilla zwom een PR in een tijd van 1.22.24,Kelsey zat net iets boven haar tijd 1.23.16, Ingrid Jongert ook met 1.07.46(Zilveren medaille) en hetzelfde gold voor Danique 1.07.93(Gouden medaille).Hierna was Laura Mulder weer aan de beurt op de 50 meter vrije slag. Zij zwom een mooie starttijd van 38.97. Ook Danique Bernard zwom deze afstand in een tijd van 28.09 wat haar een gouden medaille opleverde. Ian van Tiel sloot het toernooi af op dezelfde afstand in een tijd van 26.68, wat hem ook weer een PR opleverde en een bronzen medaille.

Er is heel erg goed gezwommen, soms ook wel iets boven de tijden, maar met een oogst vanIMG-20160515-WA0001 IMG-20160515-WA0000 20160515_122131 5 gouden, 17 zilveren, 10 bronzen medailles en heel veel PR’s kunnen zowel de zwemmers als de trainers zeer tevreden zijn. Tevens een goed debuut bij de wedstrijdafdeling van Laura Mulder.