NJJK 2016

NJJK Lange Baan 2016

Op donderdag 16 juni 2016 ging de NJJK Lange Baan 2016 van start in Dordrecht. Deze keer kwamen er 3 zwemmers voor EdVo uit, te weten Max Langerveld, Sterre Veerman en Danique Bernard.

Danique Bernard was de 1e die aan de start mocht verschijnen op de 200 meter rugslag. Ze zwom een nieuwe pr in een tijd van 2.26.85(-1)wat haar de zilveren medaille opleverde en de 2e plaats van Nederland. Hierna was het de beurt aan Sterre Veerman op de 50 meter vrije slag. Helaas zat Sterre net iets boven haar tijd met 31.49, maar genoeg voor de finale die later op de dag gezwommen gaat worden.

In de middagsessie kwam Danique Bernard uit op de 50 meter vrije slag. Helaas zat ook zij net even boven haar tijd en zwom ze 28.73. Sterre kwam hierna in actie in de finale 50 meter vrije slag. Ze zwom 31.26, wat haar helaas net geen podium plaats opleverde.

Vrijdag 17 juni begon voor de EdVo zwemmers met de 100 meter vrije slag heren. Max Langerveld kwam op zijn eerste afstand van het NJJK in actie. In een prachtige tijd van 59,69(-1) zwom hij nu ook in het 50 meter bad onder de grens van de minuut. Hierna was het de beurt aan Sterre Veerman op de 100 meter vlinderslag. Zij zwom een 1.29.05, wat helaas iets boven haar tijd lag. Ook Danique Bernard kwam uit op de 100 meter vlinderslag. Zij zwom een zeer mooie tijd van 1.10.98(-1). In programma 259 kwam Sterre Veerman weer in actie voor haar 3e afstand op dit NJJK, de 100 meter vrije slag. Zij tikte aan in een tijd van 1.10.22, wat iets boven haar persoonlijk record lag, maar wel weer een finale plaats opleverde. In programma 266 was wederom Sterre Veerman aan de beurt op de 50 meter rugslag. In een tijd van 36,16(net iets onder haar PR)behaalde zij de 2e plaats en ging zij door naar de finale. Danique Bernard kwam ook uit op de 50 meter rugslag. Zij zwom naar 32,49 en zat hiermee iets boven haar tijd.

In de middagsessie kwam Max Landerveld uit op de 200 meter wisselslag. In een tijd van 2.31.02 tikte hij aan wat meteen weer een pr opleverde van ruim 3 seconden. Sterre Veerman kwam in haar 1e finale van deze middag uit op de 100 meter vrije slag. In een tijd van 1.10.07 zwom ze sneller dan in de series, maar net iets boven haar tijd. Ook Danique Bernard zwom de 100 meter vrije slag. Met een zeer knappe tijd van 1.01.50 dook ze onder haar tijd en leverde haar een nieuwe pr op. De laatste afstand van deze middag voor de EdVo ploeg was de finale 50 meter rugslag dames. Sterre Veerman zwom 36.17 wat haar een nieuwe pr opleverde maar ook de 2e plaats van Nederland en een zilveren medaille. Top!!

Op Zaterdag 18 juni begon de kerseverse medaille-winnares meteen weer en kwam in actie op de 100 meter rugslag. Ook hier plaatste ze zich voor de finales door 1.19.98 te zwemmen. Danique Bernard kwam op dezelfde afstand in actie in haar leeftijdsklasse. Zij klokte een tijd van 1.09.05, wat haar wederom een nieuw persoonlijk record opleverde. Sterre Veerman was hierna weer aan de beurt. Op de 200 meter wisselslag zwom zij een tijd van 3.18.40 wat boven haar tijd lag, maar gezien de vele afstanden die ze al gezwommen had misschien wel logisch. Max Langerveld kwam hierna aan de start op de 50 meter rugslag. En weer dook hij met een tijd van 32.40 onder zijn tijd(-1).

In de middagsessie kwam Sterre uit in de finale van de 100 meter rugslag. Ze zwom nu weer sneller dan in de series, 1.19.11, maar helaas geen nieuwe medaille. Danique Bernard kwam hierna uit op de 200 meter wisselslag. In een zeer knappe race zwom zij 2.30.21 wat maar liefst 6 seconden onder haar pr lag. Max Langerveld sloot deze dag af met de 50 meter vrije slag. Hij noteerde een tijd van 27.31 wat net een fractie onder zijn tijd lag.

Op Zondag 19 juni was Sterre Veerman wederom de 1e zwemster van de dag die in actie kwam. Op de 200 meter vrije slag zwom zij een tijd van 2.35.86. Ook Danique Bernard kwam op deze afstand uit. Zij dook in een tijd van 2.15.68 mooi onder haar tijd met 3 seconden. Max Langerveld kwam hierna uit op de 200 meter rugslag. Ook hij verbeterde zijn tijd met 3 seconden en noteerde 2.28.19. Vervolgens was het weer de beurt aan Sterre Veerrman op de 50 meter vlinderslag. Met een tijd van 37.94 plaatste ze zich voor wederom voor de finale. Danique Bernard zwom ook op de 50 meter vlinder in haar klasse. Zij behaalde een tijd van 30.66, wat net een fractie boven haar tijd lag.

In de middagsessie was het de beurt aan Max Langerveld. In een tijd van 2.09.78 zwom hij weer een mooie pr van 2 seconden. Sterre Veerman sloot het NJJK af met de finale 50 meter vlinder. Helaas werd ze net 4e maar noteerde wel een tijd 36.91 wat een NR Gehandicapten opleverde. SUPER!!

Al met al werd er dit weekend supergoed gezwommen door de 3 zwemmers van EdVo, wat resulteerde in 2x een zilveren medaille, een NR Gehandicapten en veel pr’s.