Nationale Miniorendag in Arnhem zaterdag 21 september

Danique Bernard, Ruud Veerman en Luc Kroon waren uitgenodigd voor de nationale miniorendag (voormalige Speedodag) bij het CIOS in Arnhem.  Voor deze dag krijgen de beste miniorenzwemmers van Nederland een uitnodiging.  Ook trainers en ouders van deze minioren kunnen meegaan. Ingrid Bernard was mee als trainer en Gerard Kroon als ouder.

De kinderen begonnen de dag met allerlei spellen in de sporthallen van CIOS, ’s middags kregen ze landtraining en daarna een zwemclinic van Sebastiaan Verschuren. Specialisatie van Sebastiaan is de borstcrawl, hij werd 5e op de Olympische Spelen in Londen bij de 100 meter vrije slag. De clinic was erg leuk en misschien moeten wij als ED-VO Sebastiaan ook vragen een keer naar Volendam te komen om een clinic te geven voor alle ED-VO wedstrijdzwemmers.

Ook waren aanwezig Dion Dreessens (vrije slag) en Bastiaan Lijesen (rugslagspecialist) daar mochten de kinderen vragen aan stellen over wedstrijd zwemmen en het leven als topsporter.

Verder werden er lezingen gegeven voor de ouders/trainers over verantwoorde voeding, starten voor minioren en lezing over puberend brein door Pedagoog Pedro de Bruyckere. Ook kwamen ouders van topsporters aan het woord zoals de ouders van Ranomi en Annemarie Janssen-Verstappen. Annemarie heeft bij de Olympische Spelen in Los Angeles, 2 keer brons en 1 keer zilver behaald en heeft 3 kinderen die sporten op hoog niveau (voetbal, zwemmen en honkbal).

Al met al een zeer leerzame dag voor de kinderen en ook ouders/trainers.

 

P1030706P1030746P1030735