Kim Groeneveld en Mike Schilder in Herford (Duitsland) 24 en 25 mei

Zaterdagochtend zijn Mike en Kim vertrokken om 06:00 uur vanuit Edam richting Duitsland, Herford. Mike en Kim  gingen daar zwemmen op het internationale zwemtoernooi. Om 09:00 uur waren ze op de plaats van bestemming. De zwemmers gingen zich even warm- en loslopen. De vaders liepen de benodigde spullen naar het zwembad. Het was lekker weer, het zonnetje scheen. Na een plekje te hebben gevonden bij het zwembad, gingen de zwemmers inzwemmen.

 

Herford 1

 

Om 10:30 uur begon het toernooi, Kim was als eerste aan de beurt om de 200 rug te zwemmen, dit ging erg goed, ze werd tweede. Mike zwom daarna de 100m vlinderslag, hij werd helaas vierde, maar zwom wel een NJK limiet. Hierna zwom Mike de 200m vrije slag.

Herford 2

 

We begonnen na de pauze  met het presenteren van alle deelnemende zwemverenigingen, de zogenoemde “Einmarsch der Nationen”.

Kim was de eerste die in het tweede deel moest zwemmen, de 200m vrije slag. Ze zat met haar PR dicht bij de limiet van het NJK. Het werd een spannende race waarin ze gedeeld eerste werd, maar het NJK limiet miste.

Herford 4

Mike was daarna aan de beurt met de 100m schoolslag. Hij werd wederom vierde. De tegenstanders uit Polen, zwemmen toch wel erg snel! Kim startte nog op de 100m vlinderslag, maar werd helaas vierde. De eerste dag zat erop, het weer werd ook minder. Het begon zelf te regenen. Hopelijk de volgende dag beter weer.

Na een goede nachtrust en een lekker ontbijt in het hotel, gingen we met frisse moed de volgende dag in. Het weer was gelukkig beter. Het zonnetje scheen en het kon een mooie dag worden.

Mike mocht de dag starten met de 200m wisselslag, gevolgd door Kim op de 100m rugslag. Mike was daarna aan de beurt op de 100m vrije slag en Kim op de 200m wissel. Mike zwom op de 200m wisselslag weer een NJK-limiet. Zijn tweede van het weekend. Hij werd alleen weer vierde, dit begon toch wel een beetje vervelend te worden. Kim zwom een goede race op de 100m rugslag en werd tweede. Mike had weer pech op de 100m vrij, wederom vierde. Kim werd knap tweede op de 200m wisselslag.

Herford 5

Mike zwom nog de 100m rugslag. Hij werd nu vijfde. Kim was hierna aan de beurt op de 100m vrij. Het werd een spannende race, waarin ze  tweede werd. Mike mocht de laatste afstand van het weekend zwemmen, de 200m schoolslag. Helaas werd hij gediskwalificeerd.

Al met al was het een leuk en geslaagd weekend, we gingen naar huis met 5 medailles en 12 oorkondes. Een zeer goede oogst voor een kleine ploeg zwemmers. Dit zwemweekend is voor herhaling vatbaar en dan hopelijk met een grotere ploeg zwemmers.