Joëlle de Does ontvangt de Molenaar en Zwarthoed Stimuleringsprijs

Op vrijdag 8 februari vond in de EVC-kantine in Edam, na afloop van de huldiging van de prijs voor Sportkampioenen, de uitreiking van de Molenaar & Zwarthoed stimuleringsprijs plaats.

Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan sporters die in het afgelopen jaar een bijzondere prestatie hebben verricht en heel veel over hebben voor hun sport.

Van onze vereniging is Joëlle de Does uitgekozen voor deze mooie prijs.

Ze heeft dit jaar heel veel vooruitgang geboekt en door haar fantastische inzet heeft ze geweldige prestaties geleverd.
De competitie-wedstrijden zwemt ze samen met haar ploeggenoten in de B-competitie. Daarnaast doet ze mee met alle aangeboden wedstrijden in het zwemseizoen. Dit seizoen heeft ze de limieten behaald om mee te mogen doen met de grote landelijke wedstrijden.
Ze heeft meegedaan aan het NJJK in Eindhoven, daar heeft ze fantastisch gezwommen.Van de 6 keer zwemmen heeft ze 6 keer een nieuw persoonlijk record gezwommen!!
Ze begon met de 200 meter wisselslag. Ze had hier 2:43:83 staan en heeft hier 2:41:10 gezwommen. Van de 17e plaats is ze geëindigd op een 11e plaats van Nederland. Op de 200  meter vrij is ze in een mooie tijd 17e van Nederland geworden. Bij de 400 meter vrije slag is ze op de 10e plaats geëindigd (stond 17e) en met de 100 vlinder is ze als 10e van Nederland geëindigd. Op het Koningsnummer, de 100 vrij heeft ze een topprestatie neergezet. Dik een seconde van haar tijd en van de 14e plaats naar een 6e plaats van Nederland.
Joëlle, van harte gefeliciteerd met deze superprestatie! Wij wensen jou heel veel succes en plezier toe en hopen dat we nog heel lang van jouw zwemkwaliteiten mogen te genieten.