Internationaal zwemtoernooi in Werdohl (D) in kermisweekend

Mike Schilder en Kim Groeneveld zijn het kermisweekend naar Duitsland afgereisd om mee te doen aan het internationaal zwemtoernooi in Werdohl. Hieronder is het verslag gemaakt door Hans Groeneveld de vader van Kim.

Op vrijdagochtend  6 september zijn we wehrdol 3al vertrokken om een plek te hebben op het kampeerveld.  Na een goede nachtrust begon de dag om 09:00 uur. De zwemmers gingen zich even warm- en loslopen. Het was niet al te best weer, het regende flink. Hierna gingen de zwemmers inzwemmen. Om 09:45 uur begon het toernooi, Kim was als eerste aan de beurt om de 200 schoolslag te zwemmen, ze werd 3e. De eerste medaille van het weekend was binnen. Het was wel even wennen, de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen.

Mike zwom daarna ook de 200m schoolslag. Hij werd knap 4e in een mooi PR! Hierna volgde voor beide zwemmers de 50m vlinderslag. Ze werden beide 7e .

Het eerste deel zat erop en was er een pauze.

We begonnen na de pauze  met het presenteren van alle deelnemende zwemverenigingen, de zogenoemde “Einmarsch der Nationen”. Dit was erg leuk en het werd gelukkig droog.

Kim was de eerste die in het tweede deel moest zwemmen, de 200m vrije slag. Ze zwom een mooi PR en werd 1e, de eerste gouden medaille was binnen! Mike was daarna aan de beurt met de 200m vrije slag. Hij zwom ook een mooi PR, maar net niet genoeg voor een medaille. Hierna zwommen de beide zwemmers de 50m schoolslag. Ze zwommen beide een PR, maar niet genoeg voor een medaille. De eerste dag zat er op en we gingen lekker rusten en eten op het kampeerveld.

Na een zeer regenachtige nacht gingen we met frisse moed de volgende dag in. Het weer was nog steeds erg slecht en het was erg koud. Kim begon de dag met 200m vlinderslag, dit valt toch niet mee zo vroeg op de morgen. Ze werd toch nog 3e. Mike mocht de dag starten met de 50m rugslag, ondanks een PR werd hij 4e. Kim was hierna aan de beurt op de 100m schoolslag. Hierop werd zij tweede, weer een medaille. Mike zwom de 100m wisselslag in een mooi PR.

Kim en Mike zwommen hierna allebei de 50m vrije slag, ze zwommen beide een PR. Kim werd 1e en Mike 4e. Kim werd op de 200m wisselslag wederom 1e. Mike wilde toch wel graag een medaille van het weekend mee naar huis nemen en zetten zijn zinnen  op de 100m vlinderslag. Zijn inzet werd beloond, hij werd knap 2e. Dit was een zeer goede prestatie gezien zijn tegenstanders. Kim was hierna aan de beurt op de 100m vrij. Ze zwom een mooi PR en werd hiermee 1e. Mike werd hierdoor geïnspireerd en zwom ook een mooi PR. Als afsluiting van het toernooi zwommen beide nog de 200m rugslag, Kim werd eerste en Mike helaas gediskwalificeerd.

Al met al was het een leuk en geslaagd weekend, we gingen naar huis met 9 medailles en 7 oorkondes, een goede oogst voor een kleine ploeg zwemmers

Dit zwemweekend is voor herhaling vatbaar en dan hopelijk met een grotere ploeg zwemmers.