Herford 2016

Toernooi Herford 2016

Op zaterdag 28 mei 2016 begonnen we met 4 zwemmers aan het jaarlijkse toernooi in Herford, Duitsland. Nadat we een tentje voor de tassen en de strandstoelen hadden neergezet in een heerlijk zonnetje, ging het toernooi van start met de 200 meter rugslag. Kelsey Brinkhuijsen zwom naar een mooie 3.08.32, wat net boven haar tijd lag. Daarmee kwam ze net op de 4e plaats. Hierna was het de beurt aan Yamilla Brinkhuijsen op dezelfde afstand. De jaargang was weer net als elk jaar goed bezet met ruim 24 zwemsters, waaronder een aantal zeer sterke Poolse zwemsters. Yamilla zwom een mooie 3.04.33 wat haar naast een pr van ruim 4 seconden ook een 3e plaats opleverde en haar eerste medaille van Herford was een feit. Bij de heren stond de 100 meter vlinder op het programma. Danny Groen zwom 1.17.24 wat hem een mooie 2e plaats opleverde en een zilveren medaille. Ook Mike Schilder kwam op deze afstand uit. Hij zwom 1.10.72 wat hem een 3e plaats opleverde. Na de pauze werd er eerst een Einmarz der Nationen gelopen rond het zwembad onder het toezicht van de burgemeester van Herford.

Het middagprogramma begon met de 200 meter vrije slag voor de dames. Yamilla Brinkhuijsen ging als eerste van start namens EdVo. Ze zwom zeer goed naar een tijd van 2.44.73, waar haar een pr van ruim 26 seconden opleverde en een 6e plaats.  Kelsey Brinkhuijsen was hierna aan de beurt. Zij zwom in een zeer mooie en spannende race 2.44.50 wat haar een 3e plaats opleverde en een bronzen medaille. In programma 3 kwam Danny Groen en Mike Schilder uit op de 100 meter school. Danny zwom een mooie 1.31.02 wat hem de 4e plaats opleverde. Mike knalde onder zijn tijd en zwom 1.21.27(-2) en dit leverde hem een 2e plaats op en uiteraard een zilveren medaille. Hierna moest Yamilla Brinkhuijsen ook meteen weer het water in voor de 100 meter vlinderslag. Helaas zat ze nu boven haar tijd . Mike Schilder sloot de dag af op de 200 meter rug. Hij verbeterde zijn tijd met 4 seconden, mar kwam helaas net tekort een medaille.

In de avond zijn we heerlijk met zijn allen lekker uit eten geweest en genietend van een zwoele avond ook nog een Italiaans ijsje gehaald.

Zondag 29 mei begon de wedstrijd een uur eerder dan de dag er voor. Yamilla Brinkhuijsen kwam meteen als eerste in actie op de 100 meter rug. Zij verbeterde haar tijd ook nu weer met ruim 4 seconden en noteerde een mooie 1.23.24, wat haar ook dit keer weer een 3e plaats opleverde en een bronzen medaille. Kelsey Brinkhuijsen zwom op dezelfde afstand 1.25.77 wat haar helaas weer de 4e plaats opleverde, waar zwom erg netjes en fanatiek. Hierna was Mike Schilder aan de beurt op de 200 meter vlinderslag. Hij noteerde 2.47.66 wat hem de 1e plaats opleverde en een gouden medaille. Yamilla Brinkhuijsen zwom hierna de 200 meter vlinderslag. In een uitputtingsslag zwom ze 3.51.86, wat genoeg was voor de 3e plaats en weer een bronzen medaille. In programma 21 kwam Danny Groen aan de start op de 100 meter vrije slag. Hij zwom 1.04.27 wat net boven zn tijd zat en hem helaas de 4e plaats opleverde.

Na de pauze, van deze bewolkte dag, kwamen Mike Schilder en Danny Groen uit op de 100 meter rug. Danny zwom een mooie 1.13.58, wat gelijk stond met zijn huidige tijd en dit leverde hem de 2e plaats op en de zilveren medaille. Mike zwom op deze afstand 1.16.60 wat hem de 3e plaats en wederom een bronzen medaille opleverde. Op de 100 meter vrije slag dames zwom Yamilla Brinkhuijsen wederom een mooie pr van ruim 4 seconden wat helaas dit keer de 6e plaats opleverde. Kelsey Brinkhuijsen zwom 1.14.54 wat haar de 5e plaats opleverde.

Mike Schilder sloot dit weekend af op de 200 meter school. Hij zwom 3.04.73 wat hem de 2e plaats opleverde en een zilveren medaille.

Ik wil jullie allemaal bedanken voor de gezelligheid maar ook voor de knappe prestaties.  Drie zwemmers met weinig trainingsuren en 1 zwemmer met een supersterke bezetting. En dan gewoon 1 gouden, 4 zilveren en 6 bronzen medailles op 20 afstanden halen. TOP!!

Ook Jaap, Helga, Vince en Louisa bedanken voor de support.