ED-VO bij Swim Cup/Pietercup in Eindhoven

Van 2 tot en met 5 april vonden  in het Pieter van den Hoogenband Bad diverse zwemwedstrijden plaats. In het zwembad was de absolute top van het zwemmen aanwezig zoals Ranomi Kromowidjojo, Inge Dekker, Sebastiaan Verschuren maar ook buitenlandse toppers zoals Sarah Sjöström uit Zweden en Cameran van der Burgh uit Zuid-Afrika.

Deze zwemmers konden zich bij dit toernooi plaatsen voor het WK zwemmen in Kazan (Rusland).

Sterre Veerman kwam uit voor het Nederlands Paralympisch team bij de Nederlandse Kampioenschappen Lange Baan en Luc Kroon mocht ook voor de eerste keer 2 keer starten bij het Open Nederlands Kampioenschap.

Ned: Swimcup, Eindhoven

In het weekend waren tevens wedstrijden voor de Pieter Cup voor miniorenzwemmers op zaterdag, hieraan mochten Vince Commandeur en Jeff Kroon meedoen. Voorafgaand aan deze wedstrijd mochten Vince en Jeff met Pieter van den Hoogenband op de foto en hebben daarna allebei goed gezwommenrs. Het prachtige zwembad, de vele toeschouwers en zelfs een camerateam van het Jeugdjournaal maakten veel indruk op onze jonge zwemmers.

WN3_7133

Zondag was de juniorencup waaraan Danique Bernard, Kim Groeneveld, Ian van Tiel, Tom Veerman, Kim Veerman en Luc Kroon mochten deelnemen. Danique zwom 2 keer een mooie PR bij de 50 vrij en 200 rug, Ian van Tiel 3 keer een PR bij de 100 vrij en 50 en 100 rug en Tom Veerman 2 keer een PR bij de 50 en 100 rugslag. Luc Kroon zwom ook erg goed en verbeterde zijn PR op de 200 vlinder met maar liefst 11 seconden en mocht deelnemen aan de finale van de Swim Cup. In de finale werd hij bij de 100 vrije slag 2e, het verschil met eerste was 12 honderdste van een seconde. Luc was toch zeer tevreden want hij zwom tegen jongens die 1 of 2 jaar ouder waren en behaalde een mooie PR met 56,01 en ging ook nog met een mooie beker naar huis.

P1050809

Sterre Veerman wist op donderdag een PR te zwemmen bij de paralympische sporters op de 50 meter vrij en op vrijdag bij de 50 meter rugslag waar zij haar eigen Nederlandse record verbeterde op 0.33,48 net boven het Europees record maar wel genoeg voor bronzen plak.

Zaterdag zwom Sterre de 100 vrij en 400 vrij en daarbij wist zij een PR te halen bij de 400 vrij en finaleplaats af te dwingen. In de finale die op zondag werd gezwommen wist Sterre weer haar PR te verbeteren. Bij de 100 meter rugslag zwom Sterre weer een PR in de finale.

P1050813

Al met al een zeer geslaagd toernooi voor zwemvereniging ED-VO en voor Luc Kroon tevens zijn laatste wedstrijd waar hij uitkwam voor zwemvereniging ED-VO. Luc zal zijn zwem-carriere voortzetten bij zwemvereniging DAW in Alkmaar.