ED-VO bij Internationaal zwemtoernooi in Werdohl (Duitsland) 6 en 7 september

Op vrijdagochtend 5 september vertrokken de eerste zwemmers richting Duitsland, Werdohl om precies te zijn. We vertrokken een dag eerder om een genoeg plek te hebben op het kampeerveld. We hadden een groep van 4 zwemmers van Ed-Vo en stonden samen op het kampeerveld met de zwemmers van ZV Waterland. Als Ed-Vo gingen we meezwemmen met het 30e internationale zwemtoernooi.

foto werdohl

Na een goede nachtrust begon de dag om 08:30 uur. De zwemmers gingen zich even warm- en loslopen. Het was prachtig weer. Hierna gingen de zwemmers inzwemmen. Om 09:45 uur begon het toernooi, Kim was als eerste aan de beurt om de 100 rugslag te zwemmen, ze werd 3e. De eerste medaille van het weekend was binnen. Het was wel even wennen, de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen.

dddddd

 

Ian zwom daarna ook de 100m rugslag. Hij werd ook 3e. Hierna volgde Danny voor de 100m rugslag. Hij werd 4e . Het volgende programma was de 200m schoolslag, Mike werd hier knap 3e.

Het eerste deel zat erop en was er een pauze.

We begonnen na de pauze met het presenteren van alle deelnemende zwemverenigingen, de zogenoemde “Einmarsch der Nationen”. Dit was anders dan andere jaren, de organiserende vereniging deed dit voor de 30e keer!! Elke vereniging kreeg ballonnen, om deze na afloop van de ceremonie allemaal los te laten.

 

Kim was de eerste die in het tweede deel moest zwemmen, de 200m vrije slag. Ze zwom geen PR, maar werd wel 1e, de eerste gouden medaille was binnen! Mike, Ian en Danny waren daarna aan de beurt op de 200m vrije slag. Ian werd 3e, Mike 4e en Danny 3e. Hierna zwommen alle zwemmers de 50m schoolslag. Ian werd hier 3e. De eerste dag zat er op en we gingen lekker eten en rusten op het kampeerveld.

foto edvo

Na een regenachtige nacht gingen we met frisse moed de volgende dag in. Het weer was nog redelijk, wel bewolkt. Danny begon de dag met 200m vlinderslag, dit valt toch niet mee zo vroeg op de morgen. Hij werd wel 1e. Ian mocht de dag starten met de 50m rugslag, hij werd knap 2e. Mike, Ian en Danny zwommen de 100m schoolslag, Ian werd 3e. Kim en Mike zwommen de 100m wisselslag, ze werden hier beide 3e. Als laatste afstand van de ochtend werd de 50m vrije slag gezwommen, Kim en Ian werden hier beide 2e, Mike 3e en Danny werd 5e.

Na de pauze begon Kim op de 200m wisselslag, het was spannend maar ze werd wel1e. Mike en Danny zwommen beide de 100m vlinderslag. Mike werd knap 2e, Danny helaas 4e. Kim was hierna aan de beurt op de 100m vrij. Het werd nog spannend, maar wederom was ze 1e. Ian en Mike werden hierdoor geïnspireerd en zwommen beide naar het podium, 2e en 3e. Als afsluiting van het toernooi zwommen Kim en Danny nog de 200m rugslag. Beide zwommen een degelijke race en werden 1e!! Kim won ook nog bokaal in haar leeftijdscategorie.

Al met al was het een leuk en geslaagd weekend, we gingen naar huis met 22 medailles, 6 gouden, 5 zilveren en 11 bronzen medailles. Een zeer goede oogst voor een kleine ploeg zwemmers.

Hans Groeneveld