Competitie deel 2 15 november 2015

Competitiewedstrijd deel 2 zondag 15 november 2015

 

Afgelopen zondag was het weer zover. Deel 2 van de competitie werd gezwommen in het Leegwaterbad in Purmerend.

De wedstrijd ging zoals gebruikelijk van start met de estafettes. Op de 4 x100 vrije slag zwommen Max Langerveld, Alex van Waveren, Mike Schilder en Ian van Tiel meteen al onder hun inschrijftijd en verbeterde deze met ruim een seconde. Daarna was het beurt aan Marco Tol, Mandy de Does, Gerry Tol en Amber Veerman. Ze zwommen een mooie tijd van 2.29, echter werden ze helaas gediskwalificeerd. Jammer.

De dames startte op de individuele nummers als eerste met de 200 meter wisselslag. Danique Bernard zwom ruim5 seconden van haar tijd en Ingrid Jongert 1 seconde. Sandra Kok zat er helaas net iets boven, maar zij kwam wel terug van een blessure. Bij de heren zette Nico Karregat(-4), Jur Koning en Danny Groen(beide rond hun PR) een mooie tijd neer op de 100 meter vlinder. Fred Bond en Richard Veermand zwommen op deze afstand allebei een seconde van hun seizoens-pr af.

De volgende afstand was de 100 meter schoolslag. Kelsey Brinkhuijsen en Sterre Veerman zaten hier net boven hun pr , maar Jessica de Boer haalde een seconde van haar tijd af. Vervolgens was het de beurt aan de jongens.Jac de Boer(dis),Dave de Groot, Alex van Waveren en Mike Schilder zaten net boven hun tijd, maar Yordi Hakvoort dook onder zijn huidige tijd .Bij de meisjes 100 meter rugslag verbeterde zowel Kim Groeneveld als Kim Veerman(-1) hun pr. Hierna startte de jongens op de 100 meter vlinder.Bjorn Keizer(-5), en Ian van Tiel(-0,5) zetten beide hun tijd weer iets scherper. Op de 200 meter vrije slag voor de heren verbeterde Jur Koning zijn tijd met ruim8 seconde en ook Fred Bond en Richard Veerman doken wederom onder hun seizonestijd.

Toen stond de 200 meter wisselslag op het programma voor de meisjes. Marit Veerman(-14) en Yamilla Brinkhuijsen(-13)zetten zeer mooie tijden neer. Ook bij de jongens 100 meter vrije slag haalden Aron Uidam(-2) en Tom Veerman(-3) weer de nodige seconden eraf. Het volgende programma was de 100 meter rugslag meisjes. Hier zwommen Wadeke Tieleman(+1), Liene Vriend(-8), Guusje Vriend(+2)Immekijn Tieleman(-9)Amber Veerman(-2)en Mandy de Does(-5) ook zeer mooie tijden. Op de 50 meter schoolslag zwommen de gebroeders Tol ook onder hun tijd, Gerry (-1) en Marco(-3). In programma 19 gingen de dames weer van start op de 200 meter vrij.Hier ging Ingrid Jongert met twee seconden mooi onder haar PR en zwom een 2.13.43. Ook de heren op de 50 meter schoolslag, Nico Karregat(-1)Danny Groen(-1)en Jur Koning(-0,5)gingen weer onder hun tijd. En jawel, ook Fred Bond en Richard Veerman doken onder hun seizoenstijd. Jessica de Boer zwom bij de dames op de 200 meter vrije slag dik onder haar tijd(-21). Het volgende programma, 100 meter schoolslag, leverde ook voor Dave Groot(-1) en Mike Schilder(-2) een mooie pr op. Ook Max Langerveld(-2) en Ian van Tiel(-1) deden dit op de 100 meter rugslag. Vervolgens zette Danique Bernard haar tijd weer iets scherper op de 100 meter vlinderslag.

Op de 100 meter vrije slag behaalde zowel Mari Veerman(-4) als Yamilla Brinkhuijsen(-5) zeer mooie tijden. Ook de jongens 200 meter wisselslag leverde bij zowel Vince Commandeur(-7),Tom Veerman(-8) en Aron Uidam(-21)mooie tijden op. In programma 32 moesten de meisjes de 50 meter schoolslag zwemmen. Wadeke(-2) en Immekijn(-2), Guusje(-6) en Liene(-3), en Mandy(-2) haalden allen weer een mooie pr. Tenslotte werd de middag afgesloten met de estafettes. Bij de dames 4 x 100 meter vrije slag zwommen Kim Groeneveld,Ingrid de Does,Danique Bernard en Ingrid Jongert ruim 2 seconden onder de inschrijftijd. De 4 x 100 meter wisselslag bij de heren leverde geen verbetering van de inschrijftijd op, maar Fred Bond,Ian van Tiel,Mike Schilder en Richard Veerman zwommen toch ruim onder de vervangende tijd.

De middag werd uiteindelijk toch nog een succes voor EdVo daar wij nu in het klassement stegen van de 10e plaats naar de 8e plaats.

Top gezwommen allemaal en op naar de volgende wedstrijden.

 

JB