4e Competitiewedstrijd seizoen 2016-2017

4e  Competitiewedstrijd seizoen 2016-2017

 

Op zondag 12 Maart was het weer zover. De 4e competitiewedstrijd van het seizoen  werd gehouden in het Leegwaterbad te Purmerend.

We moesten deze middag 21 seconden goedmaken op Zeemacht om te promoveren naar de B klasse. De eerste 5 ploegen zouden doorgaan en wij stonden op de 6e plaats.

 

In de hal beneden waren de trainers, Ingrid Bernard en John Brinkhuijsen de zwemmers nog even extra aan het motiveren.

De eerste afstand was de 4 x 50 meter Estafette. Onze ploeg knalde er meteen op en knabbelde 8 seconden van de achterstand af. De trainers werden steeds zenuwachtiger en pepte de groep nog meer op.

Onze zwemmers knokten allemaal voor wat ze waard waren. Sommige stegen boven zichzelf uit door grote pr’s te behalen en andere zaten boven hun tijd waardoor er steeds gerekend moest worden.

Halverwege het programma waren we 38 seconden ingelopen, dus stonden we op promoveren.

Weer werden de zwemmers verteld om dit vol te houden. Ze knokten elke baan weer. Het ging op en neer met de stand. Zo stonden wij op promoveren en zo Zeemacht weer.

Het was nagelbijten voor iedereen. Ook de aanwezige ouders op de tribune waren aan het zweten.

 

Toen alle individuele nummers gezwommen waren had John snel berekend dat we 19 seconden waren ingelopen. Dus nog 2 seconden te gaan.

De laatste afstand van de middag, 4 x 200  meter estafette voor heren, zou de beslissing moeten brengen. Onze ploeg, Ian van Tiel, Fred Bond, Richard Veerman en Max Langerveld werd nog even opgepept.

Na de 1e zwemmer lagen we iets achter, onze 2e zwemmer liep in en zelfs iets uit, de 3e zwemmer gaf ons ruim een baan voorsprong en uiteindelijk wist de 4e zwemmer dit vast te houden en behaalden we ruim 14 seconden voorsprong op Zeemacht.

 

Nu nog maar wel even wachten op de officiële uitslag.

In de avond kwam de verlossing en waren we van de 6e plaats naar de 4e plaats gegaan.

 

Dit betekende …….PROMOTIE !!!!

 

Bij deze wil ik alle zwemmers, trainers, supporters en bestuur feliciteren met de promotie naar de B Klasse, wat voor EdVo voor het eerst is in de clubgeschiedenis.

 

CHAPEAU, jullie hebben als een TEAM gezwommen.

 

JB