3e Speedo wedstrijd 2015-2016

3e Speedo wedstrijd seizoen 2015-2016

Op zondag 24 Januari begonnen wij aan de 3e speedo wedstrijd van het seizoen, voor de minioren en junioren. Deze werd gezwommen in het zwembad in Alkmaar.

Ook deze keer waren de medailles er weer bij, dus de zwemmers waren gebrand op een goed resultaat.

In programma 1 gingen de meisjes van start op de 400 meter vrije slag. Amber Veerman zetten een mooie tijd neer van 7.01.01 In programma 2 zwommen Tess Jonk, Malinde Bernard en Kirsten Steur voor het eerst de 100 meter wissel. Ze zwommen allemaal een mooie tijd en Kirsten haalde zelfs de bronzen medaille.Op de 200 meter wisselslag zwom Joëlle de Does ook voor het eerst op deze afstand en noteerde een mooie tijd wat haar een zilveren medaille opleverde. In programma 6 kwamen Gerry Tol en Marco Tol in actie. Gerry zwom een pr van 6 seconden en Marco een pr van 1 seconde. Bij de meisjes 200 wisselslag zette Immekijn Tieleman en Wadeke Tieleman een mooie starttijd neer van respectievelijk 4.07.97 en 4.17.51. Onze andere tweeling Guusje Vrind en Liene Vrind zwommen ook netjes op deze afstand. Helaas zat Guusje net boven haar tijd maar Liene verbeterde wel haar tijd met 8 seconden. Ook Mandy de Does zwom op deze afstand een mooie pr van 8 seconden. In de laatste serie van deze afstand deden ook Marit Veerman en Kim Veerman dit. Martit zwom een pr van 6 seconden en Kim van 9 seconden wat haar een bronzen medaille opleverde. Bij de jongens 200 meter rugslag zette Vince Commandeur een mooie tijd neer van 3.32.27(-13)en Max Langerveld(-2) 2.38.95 wat hem een bronzen medaille opleverde.

In programma 9 verbeterde Amber Veerman haar tijd op de 100 meter wisselslag met ruim 6 seconden. Hierna waren de meisjes minioren weer aan de beurt. Kirsten Steur zwom 2 seconden van haar tijd af, net als Malinde Bernard wat haar een 2e plaats opleverde. Helaas zat Tess Jonk net iets boven haar tijd. Joëlle de Does pakte op de 50 meter vrij een mooie zilveren medaille in een tijd van 36.27(-3)

In programma 14 stond voor de jongens de 400 meter vrije slag .Marco Tol zwom een mooie constante race en noteerde een tijd van 6.39.81. Ook Gerry zwom een mooie tijd van 5.44.19 wat hem ook een zilveren medaille opleverde. Hierna was het beurt weer aan de meisjes op de 200 meter rug. Liene Vrind(-8), Immekijn Tielemans(-5), Guusje Vrind(-2), Mandy de Does(-5), Marit Veerman(-1) en Kim Veerman(-1) behaalden allen een mooie pr.

Het laatste programma was de 200 meter wissel voor de jongens. Vince Commandeur(-2), Aron Uidam(-1) en Max Langerveld(-12 van zijn oude inschrijftijd)behaalden ook hier mooie pr’s. Max behaalde met zijn tijd van 2.40.49 zelfs de 1e plaats en een gouden medaille.